fredag 22 maj 2009

Kroppkakor


Koka 1 kg potatis, häll av noggrant. Låt kallna. Mosa potatisen och blanda i 3-4 dl vetemjöl, och salt, så att det bildas en deg. Forma degen till en lång rulle, ca 5 cm i diameter.

Stek ca 7 hg tärnat sidfläsk (skär bort svålen) tillsammans med lök och grovmalen kryddpeppar.

Koka upp vatten med salt i din största kastrull. Skär lagom stora bitar av deg-rullen och forma en lite grop med tummen. Lägg i ca en tsk fläsk och rulla ihop potatisdegen till ett litet "tefat". Använd en hålslev för att lägga kroppkakan i vattnet så att den inte slår i botten så hårt. Se till att du inte har för många kroppkakor i kastrullen samtidigt. När dom börjar flyta är dom klara.

Servera med skirat smör, lingonsylt, ev. överblivet fläsk, och ovispad grädde. Allt som är nyttigt :)

Borde räcka till ca 6 personer. Och förmodligen nån matlåda.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida